Gemakkelijk veilig en snel online het rijbewijs verlengen!

Online rijbewijs verlengen

Online verlenging Nederlands rijbewijs aanvragen

Moet u uw Nederlandse rijbewijs verlengen? Als u staat ingeschreven in een gemeente die deelneemt aan de proef ‘Digitaal aanvragen rijbewijs’, dan kunt u onder bepaalde voorwaarden deze verlenging online aanvragen. U of iemand in uw omgeving dient wel in het bezit te zijn van een telefoon met Android. Op dit moment is het nog niet mogelijk om de aanvraag te doen met een iPhone (Apple). De verwachting is dat dit binnen afzienbare tijd wel mogelijk is. Meer informatie over het inloggen met DigidD vind u HIER De kosten voor het online aanvragen bedragen €39,78

Online verlenging Nederlands rijbewijs aanvragen

 1. Ga naar 'Rijbewijs aanvragen'. Hiervoor heeft u een Android smartphone met NFC-lezer nodig. Dan komt u in het DigiD-scherm terecht waar u kunt inloggen bij de RDW.
 2. Log in met uw DigiD-gebruikersnaam en scan de QR-code met de DigiD-app. Heeft u de DigiD app nog niet gedownload en heeft u de controle met identiteitsbewijs nog niet uitgevoerd? Kijk dan voor de voorwaarden en meer informatie op de website van DigiD.
 3. Na de goedkeuring van DigiD komt u in de RDW-dienst en kunt u verder met uw aanvraag.
 4. U selecteert welke achternaam u op het rijbewijs wilt hebben.
 5. U selecteert op welke afhaallocatie u uw rijbewijs wilt afhalen.
 6. U betaalt via iDEAL.
 7. U ontvangt op het opgegeven e-mailadres een bevestiging dat uw aanvraag in behandeling is genomen.
 8. Na 2 werkdagen ontvangt u een e-mail met als onderwerp: ‘Rijbewijs ligt klaar op door u gekozen afhaallocatie’. Hierin staat dat u het nieuwe rijbewijs kunt ophalen bij de opgegeven vestiging binnen uw gemeente.
 9. U kunt uw rijbewijs afhalen bij de gemeente. Bij het afhalen moet u zich legitimeren en het oude rijbewijs inleveren.

Mocht u problemen ondervinden tijdens uw aanvraag, dan kunt u contact opnemen met RDW Klantenservice. Voor vragen over inloggen met uw DigiD kunt u contact opnemen met DigiD.

Voorwaarden voor online verlenging Nederlands rijbewijs

Om de verlenging van uw rijbewijs online te kunnen aanvragen, moet u:


 • een verlenging van het rijbewijs of een categorie-uitbreiding aanvragen.
 • foto’s hebben gemaakt bij een RDW erkende fotograaf of in een RDW erkende fotocabine.
 • van de RDW een bevestiging hebben ontvangen dat u online uw rijbewijs kunt aanvragen.
 • in het bezit zijn van een Android smartphone met NFC-lezer (Android versie 6.0 of hoger). Op dit moment is het nog niet mogelijk om de aanvraag te doen met een iPhone (Apple).
 • in het bezit zijn van een DigiD-app waarmee een eenmalige controle van uw identiteitsbewijs is gedaan.
 • in sommige gevallen een verklaring van geschiktheid hebben.