Gemakkelijk veilig en snel online het rijbewijs verlengen!

Pasfoto laten maken

Gefeliciteerd! U bent zojuist tot de conclusie gekomen dat u uw rijbewijs online kunt verlengen. Hiervoor heeft u dan een digitale pasfoto nodig voor op uw rijbewijs. Alleen pasfoto’s die zijn gemaakt door een RDW-erkende fotograaf kunt u gebruiken voor de online verlenging van uw rijbewijs. U herkent een RDW-erkende fotograaf aan de erkenningssticker bij de fotograaf. Voor het overzicht van de RDW-erkende fotografen in uw gemeente vind u hieronder een overzicht. Aan de hand van uw postcode vindt u de dichtstbijzijnde RDW-erkende fotograaf. De door de RDW erkende fotografen voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen die de RDW heeft opgesteld voor het (digitaal aanvragen) van het Nederlandse rijbewijs.

De fotograaf maakt uw (digitale) foto en u zet uw handtekening. De fotograaf verstuurt uw rijbewijsnummer, pasfoto en handtekening beveiligd en digitaal naar de RDW. De RDW controleert deze en gebruikt ze op uw nieuwe rijbewijs. U ontvangt binnen 15 minuten van de RDW op het bij de fotograaf opgegeven e-mailadres een e-mail met de bevestiging of uw foto is goedgekeurd en of u online uw rijbewijs kunt verlengen. U ontvangt van de fotograaf ook een afdruk van de foto. Hiermee kunt u, mocht het nodig zijn, een aanvraag doen bij uw gemeente.

Bent u een fotograaf en wilt u ook in aanmerking komen voor een RDW-erkenning? Neem dan contact op met de Pasfoto Organisatie via pasfoto@phocs.com